EPIROC
RÄKNAR MED STARKT KASSAFLÖDE ÅTERSTODEN AV ÅRET - FC (Direkt)

2018-07-19 15:26

STOCKHOLM (Direkt) Verkstadsbolaget Epiroc, som nyligen knoppades av från Atlas Copco, har som mål att leverera starka kassaflöden under återstoden av året.

Det sade Epirocs finanschef Anders Lindén vid rapportpresentationen.

När det gäller rörelsekapitalet och kassaflödet är det naturligt med en viss upplösning av rörelsekapital, och därmed ett positivt kassaflöde, under det tredje kvartalet, uppgav finanschefen.

"Vi förväntar oss styrka under tredje kvartalet och återstoden av året (ur ett kassaflödesperspektiv)", sade Anders Lindén.

Epirocs vd Per Lindberg betonade att bolaget kommer att arbeta mycket intensivt för att förbättra rörelsekapitalet och kassaflödet.

Beträffande bolagets ökning av rörelsekapital under det andra kvartalet, som hade en negativ påverkan på kassaflödet, uppgav Per Lindberg i delårsrapporten att huvuddelen av ökningen visserligen är driven av kundfordringar och varulager på grund av Epirocs fortsatta tillväxt, men att det också finns mer långsiktiga ineffektiviteter som adresseras genom bolagets pågående program för förbättringar av logistikkedjan.

Epiroc har behövt göra en hel del flyktfrakt på sistone, berättade Per Lindberg vid rapportpresentationen.

"Det visar på ineffektivitet", sade han.

På kort sikt beräknar bolaget med att kostnaderna för att åstadkomma besparingarna kommer att vara lika stora som själva besparingarna, men på lång sikt förväntas "betydande besparingar", enligt Epiroc-chefen.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Epiroc B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -