Danske Invest Lux Europe High Dividend
Danske Invest Lux Europe High Dividend backade med 0,2 procent i juni, nordiska banker bidragsgivare (Finwire)

2018-07-18 16:29
Danske Invest Lux Europe High Dividend backade med 0,2 procent i juni, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till negativa 3,5 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period ökat med 0,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att aktiemarknader steg i inledningen av juni, men rekylerade neråt senare till följd av svaga makrosiffror och nya handelsrelaterade hot från Donald Trump.

High Dividend gick bättre än jämförelseindex till följd av sektorallokering samt de aktiva aktievalen. De nordiska bankerna DNB och SEB steg med nio respektive sex procent, då de gynnades av en större marknadspreferens för defensiva bolag.

I den negativa vågskålen återfinns belgiska telekombolaget Proximus som föll 16 procent efter ökad reglering och negativa politiska uttalanden.

De största innehaven per utgången av månaden var Unilever, Shell och British American Tobacco med portföljvikterna 4,5, 4,3 respektive 4,1 procent. Inga större förändringar har gjorts under perioden.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -