Danske Invest Emerging and Frontier Markets
Danske Invest Emerging and Frontier Markets backade med fyra procent i juni, optimism i Argentina som bortblåst (Finwire)

2018-07-18 16:28
Danske Invest Emerging and Frontier Markets backade med fyra procent i juni, vilket medför att fonden har tappat sex procent sedan årsskiftet. Fondens jämförelseindex har under samma period backat med fyra procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att en eskalering av handelskonflikter och negativa investeringsflöden medförde att juni blev en tuff månad var tillväxtmarknadsaktier. Tillväxtmarknader underpresterade utvecklade aktiemarknader, och särskilt amerikanska aktier.

Argentina stack ut särskilt som föll 22 procent, vilket innebär att den aktiemarknaden har tappat 44 procent sedan årsskiftet. Optimismen kring valet av Macri som president och framgångsrika obligationsemissioner är nu som bortblåst, delger fondteamet.

Även handelstullar mellan Kina och USA försämrade sentimentet på marknaden. Högre räntor väntas även påverka tillväxten på tillväxtmarknader negativt men även den operationella miljön för fondens bolag. Såhär långt har vinstsiffrorna upplevts solida, men fondteamet tillägger att man bevakar kvartalsrapporterna på ingång noga.

På sektornivå stod konsument för 14,6 procent av allokeringen vid månadsskiftet, följt av dagligvaror på 10,4 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -