NORDEN
UPPÅT, SCHIBSTED RUSADE PÅ RAPPORT, VINX30 +0,7% (Direkt)

2018-07-17 17:38

STOCKHOLM (Direkt) Nordiska börser utvecklades positivt under tisdagen med flera rapporterande bolag i fokus. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,7 procent till nivån 935.

I Oslo avancerade OBX-indexet 0,2 procent till nivån 803.

Schibsted redovisade ett ebitda-resultat som var betydligt bättre än väntat, vilket fick aktien att rusa drygt 12 procent på tisdagen. Den norska mediekoncernen upprepade sitt mål på medellång till lång sikt om en årlig intäktstillväxt om 15-20 procent för sin portfölj av onlineannonseringssajter.

Telenor sjönk 4,0 procent efter att ha redovisat en omsättning och ett underliggande ebitda-resultat för det andra kvartalet som var något sämre än analytikers förväntningar.

Norwegian sjönk 3,2 procent. Den brittiska flygbolagsägarkoncernen IAG gör för närvarande inget "aktivt" kring det norska flygbolaget, uppger IAG:s vd Willie Welsh enligt Bloomberg News.

OMXC25-indexet i Köpenhamn steg 1,0 procent till nivån 1.132.

Maersk-aktien har varit pressad under en tid och har fått flera sänkta riktkurser de senaste veckorna. På tisdagen fick aktien lite andrum med en uppgång på 2,7 procent.

Vindkraftsbolaget Vestas har fått en köprekommendation av UBS, enligt Bloomberg News, och en riktkurs på 535 danska kronor. Aktien steg 1,9 procent till 397 danska kronor.

Helsingforsbörsens OMXH25-index var upp 1,9 procent till nivån 4.287.

Finnair dök 15 procent på sin rapport. Flygbolagets resultat före skatt på 34,7 miljoner euro var runt 9 miljoner euro sämre än väntat.

Tieto har utsett Tomi Hyryläinen till ny finanschef och medlem av företagsledningen. Han tillträder i februari 2019. Aktien steg 1,2 procent.

Henrik Berezin +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Finnair Oyj - I dag

{point.key}

A.P. Møller - Mærsk B - I dag

{point.key}

Norwegian Air Shuttle - I dag

{point.key}

Schibsted B - I dag

{point.key}

Telenor - I dag

{point.key}

TietoEVRY Oyj - I dag

{point.key}

Vestas Wind Systems - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -