FIM Artificiell Intelligens A
FIM Artificiell Intelligens A sjönk med 0,9 procent i juni, största avkastningsbidraget från industri (Finwire)

2018-07-16 14:27
FIM Artificiell Intelligens, som är en aktiefond och investerar globalt med hjälp av artificiell intelligens, sjönk med 0,9 procent i juni, vilket är sämre än index som backade med 0,1 procent. Fondens avkastning sedan årsskiftet summerar därmed till 0,3 procent, jämfört med jämförelseindexavkastningen om 3,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I en kommentar skriver fondteamet att de bästa aktierna fanns inom sektorn industriella varor och tjänster, vars aktievärde i fonden steg med i genomsnitt 4,5 procent under månaden. I den negativa vågskålen hittar vi företagen inom finanssektorn, vars aktievärde i fonden sjönk med i genomsnitt 5,3 procent i juni.

De största innehaven per utgången av månaden var Pfizer, Sirius XM och Gentex med portföljvikter om 4,6, 4,1 respektive 3,2 procent.

Gabriel Ounasvuori
gabriel.ounasvuori@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -