Xerox
Xerox ska minska beroendet av Fujifilm (Finwire)

2018-06-25 15:20
Amerikanska kopiatorföretaget Xerox ska börja hämta in produkter från andra aktörer än den långvariga partnern Fujifilm, skriver Reuters.

Bolaget ser det som ett sätt att minska beroendet av Fujifilm med vilken man har samriskföretaget Fuji Xerox sedan 1962.

Det är just Fuji Xerox som idag betjänar Xerox kunder i USA och Europa, men också i Asien.

Den regionala täckningen upphör däremot i mars 2021 och nu vill Xerox framöver börja verka mer på egen hand. Samtidigt är bolaget medvetet om att det lär kosta mycket pengar att bygga en egen försörjningskedja men man står icke desto mindre fast vid detta val.

”Vi kommer att visa för våra aktieägare vilken enorm möjlighet det finns för Xerox att sälja produkter direkt till den växande marknaden i Asien-Stillahavsområdet på egen hand och med en bättre hanterad försörjningskedja än den Fuji Xerox har idag”, sade bolaget.

Xerox besked kommer efter att Fujifilm i förra veckan valt att stämma bolaget på mer än en miljard dollar. Detta är kopplat till Xerox eftergivenhet till aktivisterna Carl Icahn och Darwin Deason som var emot en tidigare överenskommen fusion mellan Xerox och Fujifilm, i vilken den senare skulle vara kontrollerande parten.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -