TRUE HEADING
BUD PÅ TIDIGARE DOTTERBOLAG KAN GE SKULDLÖSEN (Direkt)

2018-06-25 11:39

STOCKHOLM (Direkt) Det av True Heading tidigare helägda dotterbolaget Seapilot har erhållit ett bud om 3:63 kronor per aktie från FLIR-koncernen. Om budet accepteras av aktieägarna kommer även Seapilots samtliga skulder till True Heading, motsvarande 14,2 miljoner kronor, att lösas.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet har accepterats av de största ägarna inklusive bolagets grundare, motsvarande 48 procent av kapitalet och 67 procent av rösterna, det vill säga en kvalificerad majoritet.

Seapilot delades ut till aktieägarna i True Heading vid en extrastämma den 28 november 2017.

Med drygt 7 miljoner aktier i bolaget motsvarar köpeskillingen totalt 25,5 miljoner kronor, vilket kan jämföras med den planerade och tänkta listningskursen för Seapilot vid listning på Spotlight på 21 miljoner kronor, varvid ytterligare kapitaltillskott om 20 miljoner kronor hade behövts från aktieägarna under en treårsperiod.

Att de skulder som Seapilot har till True Heading löses säkrar Seapilots fortsatta verksamhet för en god tid framöver, uppges det.

"Från de, i både Seapilot och True Heading, verksamma ägarna samt styrelserna rekommenderas aktieägarna att acceptera budet. En accept av budet ses också som en förutsättning för Seapilots fortlevnad", är budskapet.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Syncro B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -