Bublar Group
Bublar Group tecknar licensavtal med japanskt bolag för mobilspel (forts) (Finwire)

2018-06-25 18:15
(Tillägg: Bublar förtydligar det japanska bolagets omsättning i sista stycket)

Mobilspelsbolaget Bublar Group har tecknat ett licensavtal med ett japanskt bolag avseende utvecklingen av ett mobilspel baserat på en av världens mest populära tecknade figurer och mer än 400 av bolagets olika karaktärer. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Detta är en milstolpe för Bublar och visar att vår kunskap och tekniska plattform är eftertraktad av de största varumärkena i världen. Att kunna använda deras välkända karaktärer i vårt kommande mobilspel möjliggör att vi tillsammans kan skapa en världssuccé", säger Magnus Granqvist, vd i Bublar Group.

Spelet kommer utvecklas inom genren "real-world games" där användarna via sina mobiltelefoner kan spela och interagera med virtuella karaktärer kopplade till platser i verkligheten och spelet kommer lanseras under 2019. Denna första licens avser EMEA,
Europa, Mellanöstern och Afrika, samt Ryssland, Indien, Australien och Nya Zeeland och täcker in drygt 3,5 miljarder invånare. Bublar har som målsättning att vidareutveckla samarbetet till att omfatta en världsomspännande distribution av spelet.

Licensavtalet löper över tre år från spelets lanseringsdatum och royalty med minimumgaranti utgår till licensgivaren baserat på Bublars intäkter från spelet.

Det japanska bolaget omsätter 4,5 miljarder dollar avseende bolagets licensierade produkter i konsumentledet. Bolagets produkter säljs över hela världen med en stor etablerad fanbase, däribland flera världskända artister. Ett mer detaljerat pressmeddelande kommer att distribueras senare, skriver Bublar.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Goodbye Kansas Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -