POLITIK
(S) HAR EJ FÖRSLAG PÅ KILOMETERSKATT - OLOVSSON (Direkt)

2018-06-20 10:52

STOCKHOLM (Direkt) Socialdemokraterna har inga planer på att införa en kilometerskatt, eller "skatt på avstånd".

Det sade Fredrik Olovsson, socialdemokratisk ordförande för riksdagens finansutskott, i onsdagens debatt om riktlinjerna för den ekonomiska politiken.

"Vi har inga sådana planer och det finns heller inga sådana förslag i den budget som nu diskuteras… Själv är jag ju rätt förtjust i att växla kostnader, så att det också träffar de utländska åkare som i dag inte betalar" (för att köra på de svenska vägarna), sade Fredrik Olovsson.

Han sade vidare att det är "oerhört viktigt att svensk landsbygd tas på allvar" och att staten behöver skjuta till resurser till så att servicen på landsbygden kan förbättras.

Emil Källström, Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson och frågeställaren om vad regeringen vill med "skatten på avstånd", konstaterade att det "inte har varit solklara svar från regeringen, från Miljöpartiet har det låtit annorlunda.

I februari sade exempelvis Isabella Lövin, klimatminister och vice statsminister, att regeringen planerar att lägga fram ett nytt förslag med den omstridda kilometerskatten under våren.

Sofia Polhammer +46 8 5191 7937

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -