Odin Emerging Markets
Odin Emerging Markets backade 5,3 procent i maj, köpte Tencent (Finwire)

2018-06-20 09:04
Odin Emerging Markets backade med 5,3 procent under maj, vilket innebär att fonden stigit med 2 procent sedan årets början. Jämförelseindex backade under perioden med 2,8 procent och har därmed avkastat 4,7 procent sedan årsskiftet.

Under perioden har man köpt andelar i kinesiska Tencent.

"Tencent driver Kinas största nätverk, inklusive digitalt innehåll som video och musik, gaming, betalningslösningar och tillgång till e-handel. WeChat fungerar som ett slags "hub" eller operativsystem på detta nätverk", skriver förvaltarna i en kommentar och fortsätter:

"Vi har investerat i Tencent tack vare deras starka nätverkseffekter via sociala medier och deras nära koppling till spel, video, musik, betalningslösningar och e-handel. Vi tror att Tencent kan dra nytta av den outnyttjade reklamkapaciteten på sina plattformar men även av den ökade generella reklampotentialen samt att de kan ta marknadsandelar inom digital reklam."

Vid månadens utgång var fondens största positioner HDFC Bank, Bid Corp och Bidvest.

Jonathan Furelid
jonathan.furelid@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -