Dialog Semiconductor
Synaptics och Dialog Semiconductor bekräftar samtal om potentiell fusion (Finwire)

2018-06-20 08:54
Amerikanska teknikbolaget Synaptics bekräftar nu att bolaget för diskussioner om att eventuellt bli uppköpta av Dialog Semiconductor.

Synaptics skriver i ett pressmeddelande att det inte finns några garantier att en transaktion blir av. En sådan transaktion skulle också behöva godkännas av tillsynsmyndigheterna och aktieägarna i de båda bolagen.

För en och en halv vecka sedan började det cirkulera rykten om affären och källor till Bloomberg News uppgav att en potentiell sammanslagning diskuteras. CNBC uppgav vid tillfället att samtalen ska ha pågått under flera månader och att Dialog redan i mars ska ha presenterat ett kontantbud värt cirka 59 dollar per aktie, vilket dock avvisades.

En kombination skulle ge Dialog tillgång till ytterligare produkter som sensorer, pekskärmar och touchpads som Synaptics säljer till kunder som Apple och Samsung. Synaptics är även en leverantör av fingeravtryckssensorer och konkurrerar där med bland annat svenska Fingerprint Cards.

Dialog har haft ett utmanande år efter att största kunden Apple utökat med en till leverantör och dragit ned på beställningar av chip för energihantering i Iphones.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -