SSM
NY STÄMNING NÄRA PGA BYGGFÖRSENING METRONOMEN - DN (Direkt)

2018-06-18 11:38

STOCKHOLM (Direkt) Bostadsutvecklaren SSM ser ut att hamna i en ny stämningsprocess mot bostadsköpare. Denna gång på grund av förseningen i Telefonplansprojektet Metronomen.

Det rapporterar Dagens Nyheter.

Ett 20-tal förhandstecknare har anlitat advokaten Thomas Karlsson för att dra sig ur sina förhandsavtal. Projektet med 188 bostäder sälj- och produktionsstartades under 2016. Det senaste budet är att det ska stå färdigt under 2020 på grund av "förseningar inom projektets markentreprenad", enligt budskapen i den senaste kvartalsrapporten.

SSM:s jurister menar att det inflyttningsdatum, sommaren 2018, som stod i den första informationen om Telefonplansbygget inte finns med i avtalet. Där stod det i stället att kunden kommer att meddelas sex månader innan tillträdesdagen. Men i en medföljande kostnadskalkyl står det att tillträde sker tredje kvartalet 2018 eller första kvartalet 2019, något som köparnas advokater lutar sig mot.

"Kanske hade sex månaders försening varit okej, men inte ett helt år och absolut inte över ett år. Det är ett väsentligt avtalsbrott från företagets sida", säger Thomas Karlsson, som är de klagandes advokat, till tidningen.

SSM har sedan tidigare stämts av drygt 50 missnöjda kunder som vill häva sina köp i projektet West Side Solna på grund av långa förseningar.

SvD har tidigare rapporterat om att mallavtalen i såväl Metronomen som West Side Solna kan ifrågasättas.

SSM anser att förhandsavtalen är giltiga och att hävningarna därför är ogrundade. Resultateffekten har därför bedömts vara marginell för SSM-koncernen.

Enligt den senaste rapporten var 248 av 252 bostäder sålda i Solna-projektet samt 183 av 188 bostäder i berört Telefonplans-projekt.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -