Skagen Fonder
personalförändringen i förvaltarledet (Direkt)

2018-06-18 16:48

Uppdragsartikel - finansierad av Skagen Fonder.

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Knut Harald Nilsson lämnar sin tjänst som förvaltare för tillväxtmarknadsfonden Skagen Kon-Tiki, för att förvalta sin egen portfölj. Samtidigt slutar Filip Weintraub som förvaltare på den högkoncentrerade fonden Skagen Focus av personliga skäl.

Det uppger Skagen Fonder på måndagen i ett nyhetsutskick.

Med start den 18 juni tar Cathrine Gether och Fredrik Bjelland över ansvaret för Skagen Kon-Tiki och Jonas Edholm blir ansvarig förvaltare för Skagen Focus.

"Vi är väldigt glada över att två så skickliga personer kommer att ta över förvaltningen av SKAGEN Kon-Tiki. Kontinuitet och konsistens i fonden kommer att säkras av Cathrine som har varit en del av teamet sedan 2009. Fredrik har också en lång branscherfarenhet och har redan introducerat flera nya spännande investeringsidéer", säger investeringsdirektör Alexandra Morris.

Fredrik Bjelland kom till Skagen 2017, efter att bland annat ha varit chef och portföljförvaltare för norska oljefondens "Special Mandates" i Kina, skriver Skagen Fonder.

Till sin hjälp i förvaltningen av Skagen Focus, har Jonas Edholm förvaltaren David Harris.

"Med Jonas och David förblir SKAGEN Focus i mycket kompetenta händer. De har varit med sedan starten och kommer att fortsätta förvalta fonden med kundernas bästa för ögonen. Jonas har över 15 års erfarenhet av aktiv, värdebaserad stock picking och en bred bakgrund från riskhantering och allokering. Han har också varit huvudförvaltare tidigare", säger Alexandra Morris.

Skagen Fonder uppges ha inlett en rekryteringsprocess för att stötta upp Skagen Kon-Tiki och Skagen Focus med analytiker. Tills dessa är på plats kan båda fonderna dra nytta av de resurser som finns inom portföljförvaltningen, skriver Skagen Fonder.

Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion i syfte att bredda kunskapen om fonder och öka genomlysningen av denna marknad. Materialet kan vara finansierat och framtaget på uppdrag av extern part och i förekommande fall anges detta tydligt högst upp. Fondredaktionen är frikopplad från Direkts övriga redaktion.

Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt

Fonder Direkt


SKAGEN Focus A - I dag

{point.key}

SKAGEN Kon-Tiki - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -