Pacific Global Dynamic
Pacific Global Dynamic sjönk med 3,9 procent i maj, sålt Unicredit inför italiensk regeringsbildning (Finwire)

2018-06-18 11:58
Pacific Global Dynamic sjönk med 3,9 procent i maj, jämfört med världsindex som steg med 1,7 procent. Fonden har därmed tappat 3,9 procent sedan årsskiftet, i likhet med månadsavkastningen. Det framgår av en månadsrapport.

Fondteamet med Mattias Gromark i spetsen skriver att nya bolag in i portföljen blev Lowes och Fanuc samtidigt som man sålde Unicredit inför Italiens regeringsbildning.

De bäst presterande innehaven under månaden var Lowes, SBI och Infineon med uppgångar om 12, 8,2 respektive 7,3 procent. I den negativa vågskålen återfinns innehaven i Unibanco, Ambev och Banco Santander med nedgångar om 21,2, 20,7 respektive 16,8 procent.

De största aktieinnehaven per utgången av månaden var SBI Holdings, Itau Unibanco och Novo Nordisk med portföljvikter om 4,4, 4,2 respektive 4,2 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -