NEW YORK
HANDELSORO TYNGER MEN TESLA SÄTTER FART, S&P500 -0,6% (Direkt)

2018-06-18 16:37

STOCKHOLM (Direkt) De ledande börserna på Wall Street inledde handelsveckan med negativa rörelser efter fortsatt oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina. Trump-administrationen meddelade i fredags att den går vidare med sina planerade tullar på ytterligare 50 miljarder dollar mot Kina som har svarat med tullar på amerikanska varor till ett värde på 34 miljarder dollar.

"Åtgärderna fram och tillbaka leder de två makterna närmare ett regelrätt handelskrig", skriver Jasper Lawler, analyschef vid London Capital Group, enligt Marketwatch.

Hittills har investerare flytt till amerikanska teknikaktier, men det beteendet kan vara på väg att upphöra, bedömer analyschefen.

Marknaderna oroar sig även för att Tysklands förbundskansler Angela Merkels kristdemokratiska parti har fortsatt svårt att enas med sin sydtyska gren CSU beträffande migrationspolitiken.

Vid 16:15-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,9 procent till nivån 24.854. Indexet har backat de fyra senaste handelsdagarna. Det bredare S&P500 tappade 0,6 procent till 2.762. Nasdaqs kompositindex retirerade i sin tur 0,5 procent till 7.710 procent.

Sektorvis stärktes energibolag 1,1 procent medan telekom var ned 1,6 procent.

Bland enskilda aktier avancerade Tesla 0,7 procent sedan elbiltillverkarens vd Elon Musk twittrat om bolagets senaste produktionslina. Enligt Marketwatch har Elon Musk även sagt att investerare med korta positioner i bolaget har tre veckor på sig innan positionerna "exploderar."

Den kinesiska e-handlaren JD.com steg 2,3 procent. Detta sedan Google investerat 550 miljoner dollar i bolaget för att i gemensam anda utveckla nya detaljhandelslösningar i regioner som de sydöstra delarna av Asien, Europa och USA.

Oljebolagen Exxon och Chevron avancerade 0,3 respektive 1,6 procent i spåren av en återhämtning i oljepriserna efter fredagens nedgångar.

Sämre utveckling noterades för Valeant som tappade knappt 8 procent sedan den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA inte gett grönt ljus till en salva för behandling av psoriasis.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen sjönk 1 punkt till 2,91 procent.

Emil Mattsson +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt


Chevron - I dag

{point.key}

Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -