GARO
DI HAR FORTSATT KÖPREKOMMENDATION (Direkt)

2018-06-18 12:25

STOCKHOLM (Direkt) Dagens Industris köprekommendation på Garo för ett år sedan blev inget vidare när bolaget tyngdes av investeringar och aktien drogs med i bostadsfrossan, men DI anser att aktien är fortsatt ett bra sätt att få exponering mot elbilsrevolutionen - nu med lägre värdering.

Det skriver Di.se.

Garo har tvingats ta kostnader för att bygga ut produktionskapaciteten och detta har tyngt vinsten som inte ökat lika mycket som försäljningen. DI anser att det i grunden är bra att bolaget investerar för att möta en stark efterfrågan.

Bostadsproduktionen viker nu snabbt framför allt i Stockholm men påverkan på Garo, vars affärsområde Installation säljer elprodukter till renoverings- och nybyggnadsprojekt inom kontor, industri och bostäder lär bli begränsad om det ens märks, skriver DI.

"Positivt med bostadsfrossan är emellertid att värderingen har kommit ned. Garo handlas nu till 15 gånger årets väntade rörelseresultat justerat för skuldsättning. Garo är fortsatt ett bra sätt att få exponering mot elbilsrevolutionen och köprekommendationen kvarstår", heter det i DI:s analys.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Garo - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -