Fidelity Pacific A-USD
Fidelity Pacific steg med 0,9 procent i maj, presterat bättre än jämförelseindex (Finwire)

2018-06-18 11:46
Fidelity Pacific A-USD steg med 0,9 procent i maj, vilket är bättre än dess jämförelseindex som backade med 0,7 procent. Fondens avkastning för de senaste tolv månaderna summerar till 19,8 procent, vilket också är bättre än jämförelseindexavkastningen om 15,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Aktieval inom områden såsom mjukvarulösningar och internet-baserade verksamheter bidrog positivt. Aktier i mjukvaruleverantören för logistik WiseTech Global steg kraftigt till följd av en ökad omsättningsprognos från bolagets sida. Företaget erhöll även finansiering från institutionella investerare för att stärka balansräkningen och öka fokuset på förvärv.

Japanska innehavet GMO Internet och kinesiska 51job redovisade även positiva kvartalssiffror. GMO Internet redovisade stark tillväxt på IT-sidan och för finansverksamheten, samt ökade intäkter från kryptorelaterad verksamhet.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Fidelity Pacific A-Dis... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -