Fidelity Greater China A-USD
Fidelity Greater China steg med två procent i maj, aktier inom konsument och hälsovård bidrog positivt (Finwire)

2018-06-18 11:47
Fidelity Greater China A-USD steg med två procent i maj, vilket medför att fondens avkastning för de senaste tolv månaderna uppgår till 29,1 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period ökat med 22,6 procent, vilket är klart sämre. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden gick bättre än sitt jämförelseindex i maj, då aktier inom konsument och hälsovård bidrog positivt till avkastningen. På konsumentsidan var exponeringen mot China Lodging Group en positiv bidragsgivare under månaden då man rapporterade bättre kvartalssiffror än väntat. Aktier i Kweichow Moutai steg på ökad marknadsoptimism gentemot bolaget, främst drivet av en bättre produktmix och prishöjningar.

Allokeringen mot Sino Biopharmaceutical adderade även värde till fonden mot bakgrund av goda vinstsiffror. Aktieposten i Alibaba var även gynnsam för fondavkastningen då man guidade för starka vinstsiffror nästa år.

I den negativa vågskålen återfinns innehavet i China Pacific Insurance som sjönk något, i likhet med Industrial and Commercial Bank of China som bägge bidrog negativt under månaden.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Fidelity Greater China... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -