Allianz Emerging Asia Equity A USD
Allianz Emerging Asia Equity gick bättre än index i maj, kinesiska aktieval bidrog positivt (Finwire)

2018-06-18 12:51
Allianz Emerging Asia Equity A USD skriver i sin senaste månadsrapport att Kina var den enda marknaden som noterade positiv avkastning under maj månad. Mindre aktiemarknader gick svagare till följd av en dollarmotvind. Fonden gick bättre än sitt jämförelseindex under månaden, främst till följd av aktiva aktieval på den kinesiska marknaden.

Den främsta bidragsgivaren under månaden var China International Travel Services, en butiksoperatör i Kina. Man väntar sig att företaget kommer öka vinsten med i genomsnitt 25 procent de kommande tre åren.

I den negativa vågskålen återfinns innehavet i Gamuda vars aktie sjönk kraftigt på beskedet att den nya regeringen avser dra ner på järnvägsinvesteringar. Korrektionen bedöms vara överdriven givet att projekten inte var ännu i Gamudas orderbok. Aktien handlas i linje med det egna kapitalet, varför man bedömer att de dåliga nyheterna är inprisade i aktien.

Under månaden har man köpt in sig i Vinhomes, en fastighetsutvecklare i Vietnam inom lyxsegmentet med en dominant marknadsposition.

Inför framtiden fortsätter fondteamet att strukturera portföljen för att gynnas av långsiktiga tillväxtdrivare på tillväxtmarknader i Asien inom sektorerna teknologi, konsument, tjänster och infrastrukturutveckling. I termer av landsexponering är 14 procent av portföljen positionerad mot mindre tillväxtmarknader såväl som gränsmarknader.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Allianz Emerging Asia... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -