Prime Living
Prime Living stäms på 24 miljoner kronor - Di (Finwire)

2018-05-29 08:55
Prime Living, med notering på First North, har blivit stämda på 24 miljoner kronor av byggentreprenören MTVB. Det skriver Dagens Industri.

Stämningen avser modulbostäder från Kina som skulle ha monterats av MTVB i Spånga utanför Stockholm.

MTVB fick totalentreprenaden förra året men sedan dess har förhållandet till Prime Living försämrats på grund av att modulbostäderna blivit försenade och projekteringen brustit från Prime Livings sida.

Efter det fortsatte läget att förvärras och i februari valde Prime Living att porta MTVB och vägra betala en faktura på 15 miljoner kronor.

Parterna hoppades den 27 februari kunna hitta en lösning till tvisten, men kvällen innan ställdes träffen in från entreprenören efter att han mottagit hot från misstänkta kriminella. Hotet är polisanmält.

Samma entreprenör har också valt att polisanmäla en misstänkt förfalskning av sin namnteckning. Den finns på ett dokument daterat den 27 februari som uppger att entreprenören lägger ned sina krav på Prime Living.

Di tog upp kontakten med Prime Living och dotterbolaget som stämningen riktar sig mot. Vd:arna för de två verksamheterna sade följande i ett gemensamt mejl:

"Vi har blivit uppmärksammade på att vi kommer att få en stämningsansökan som vi ännu ej fått ta del av men som vi avser ska avgöras i rätten och inget annat, varav vi inte har så mycket mer att säga om ärendet för tillfället”.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Studentbostäder i Norden - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -