NXP Semiconductors
Kina inställda på att godkänna affären mellan Qualcomm och NXP - WSJ (Finwire)

2018-05-27 09:26
Kinesiska tillsynsmyndigheter är inställda på att godkänna Qualcomms förvärv av nederländska NXP Semiconductors de kommande dagarna. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Godkännandet skulle innebära att den sista pusselbiten är på plats för affären som dröjt i flera månader mot bakgrund av ökade handelsspänningar mellan Kina och USA.

Qualcomm har väntat på det kinesiska godkännandet ett tag, efter att man har fått grönt ljus av de åtta andra större tillsynsmyndigheterna runt om i världen. Nu uppges man ha skickat ett juridiskt team till Peking för att diskutera och lösa de sista detaljerna.

En av källorna uppger dock att godkännandet kommer att innehålla vissa villkor. Kinesiska tillsynsmyndigheter oroas över att det fusionerade företaget kan komma att utkonkurrera inhemska aktörer på områden såsom mobilbetalningar.

Förra månaden uppgav en talesperson för det kinesiska handelsdepartementet att man genomfört en preliminär utvärdering av affärens påverkan på konkurrenter och marknaden, och då sade man att man hade identifierat svårlösta problem.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -