NEW YORK
OLJEPRISRAS TYNGDE INFÖR LÅNGHELG, S&P500 -0,3% (Direkt)

2018-05-25 21:21

STOCKHOLM (Direkt) USA-börserna tyngdes av energisektorn som tappade på kraftigt lägre oljepriser. Det var i övrigt lugn handel på börserna i New York inför en långhelg då marknaderna håller stängt på måndag för firandet av Memorial Day.

Den geopolitiska oron satte tonen under fredagen. Men trots att USA:s president Donald Trump valt att ställa in mötet med Nordkorea kan det fortsatt bli av. Kim Kye Gwan, Nordkoreas utrikesminister, har låtit hälsa att landet fortsatt är intresserat av ett möte i fredens tecken.

Vid 18.00 var Dow Jones index ned 0,1 procent till nivån 24.778. Det bredare S&P 500 minskade 0,2 procent till 2.724 medan teknikorienterade Nasdaq steg med 0,3 procent till 7.446.

Oljepriset föll under fredagen efter att Saudi Arabien och Ryssland bekräftat att de avser att lätta på sina produktionsbegränsningar. WTI-oljan var ned med närmare 4 procent vilket speglade av sig på energibolagen som föll.

"Debatten om att restriktioner kan lösas upp utesluter all form av förnyad prisuppgång" sade en analytiker på Commerzbank.

Inom S&P 500 var energi den bransch som föll mest där Exxon Mobil och Chevron var ned med drygt 2 respektive 3 procent. Sällanköp och fastigheter utgjorde branscher som steg.

Bland vinnarna fanns skokedjan Foot Locker. Aktien steg med 15 procent efter en rapport som var bättre än väntat. Bolaget som tidigare haft problem med ökat lager på grund av ändrat köpbeteende visade nu i sin rapport på att det läget förbättrats.

Bland förlorarna fanns klädkedjan Gap som föll med drygt 13 procent efter en svagare rapport än väntat.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 4 punkter till 2,93 procent.

Jan Glevén +46 8 5191 7906

Nyhetsbyrån Direkt


Chevron - I dag

{point.key}

Exxon Mobil - I dag

{point.key}

Gap - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -