Funcom
Funcom på väg mot succé med nya Conan-spelet, bolaget kan bli en av vinnarna i branschen - Carl Armfelt (Finwire)

2018-05-25 14:17
Norska Funcoms nya spel Conan Exiles ser ut att bli en riktig succé och bolaget kan bli en av vinnarna i branschen de kommande åren. Det säger Carl Armfelt som är förvaltare av fonden Swedbank Robur Ny Teknik till E24.

"De nordiska företagen är bra på att göra konsumentprodukter och Funcom har lång historik - det är ingen startup. Om de fortsätter med denna strategi kan de definitivt bli bland de största spelutvecklarna i Europa, säger Carl Armfelt.

Swedbank Robur Ny Teknik kom in som ny storägare i den norska spelutvecklaren i december i samband med en riktad nyemission.

Under torsdagen meddelade Funcom att Conan Exiles har sålts i runt 400 000 exemplar sedan den fullständiga lanseringen den 8 maj. Spelet har tidigare funnits i Early Access på bland annat Steam.

Carl Armfelt säger att det är vanskligt när företag har en lång betaperiod men att Funcom har lyckats med att få in spelare även efter lanseringen.

Under gårdagens presentation av rapporten för det första kvartalet uppgav ledningen i Funcom att man har lagt mycket tid på att förkorta ned utvecklingstiden från fyra-fem år till ett eller två år. Det ska skapa en mer stabil intäktsutveckling då tidigare tunga spelsatsningar varit mindre lyckat och medfört en volatil aktiekurs.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Swedbank Robur Ny Tekn... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -