SKANSKA
BRA RESPONS PÅ BUSSKORT OCH AVGIFTSFRITT RISSNE - CHEF (Direkt)

2018-05-23 16:24

STOCKHOLM (Direkt) Byggkoncernen Skanska har fått bra respons på erbjudandet om två år utan avgift kombinerat med två busskort på köpet i två år i Stockholmsnorrförorten Rissne.

Det säger Magnus Lambertsson, försäljnings- och marknadschef på Skanska Nya Hem, till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi har tyckt att vi har hittat erbjudanden som fungerar för köparna i olika typer av projekt som vi har. Med att bjuda på SL-kortet vill vi framhäva att Rissne-projektet Grönkulla bara ligger 200 meter från tunnelbanan. Vi märker ett ökat inflöde av intressenter till projektet", säger han.

Han medger vidare att Skanska behöver ta till nya grepp när konkurrenter agerar på erbjudande- och prisfronten.

"Vi erbjuder avgiftsfrihet i vissa områden där vi tror att folk uppskattar sådant. I ett annat fall har vi bedömt det som mer lämpligt att lägga till ett inredningspaket skapat av en designer", fortsätter Skanska-chefen som lägger till att förhoppningen är öka intresset och nå fler avslut.

Skanskas erbjudande i Rissne gäller fram till den 15 juni och enligt bolagets hemsida är nu 29 av 115 hem till salu i projektet, som ska stå färdigt i november 2018-maj 2019.

Även i ett projekt i Täby norr om Stockholm som står klart 2020 erbjuder Skanska avgiftsfrihet, då i ett år, i nuläget. Detta kombineras med en prisförsäkring på upp till 15 procent om bostadspriserna faller mer än 5 procent.

Skanska erbjuder också ett år utan avgift i två projekt i Kviberg i Göteborgsområdet som beräknas stå klara 2019.

Ovan nämnda inredningserbjudande gäller "Heliosparken"-projekten i Hammarby Sjöstad just söder om Stockholms tullar. Köpare som tecknar före utgången av juni får ett inredningspaket skapat av stylisten Pella Hedeby på köpet. Inflytt i dessa fall sker från september 2019 och in i 2020. På Skanskas hemsida anges 83 av 154 bostäder vara till salu.

"Kortare tid till inflytt är en fördel i dag. När vi nu fortfarande har objekt till salu som har kortare tid till inflyttning når vi återigen kundgrupper som var svåra att nå när marknaden var som hetast. De som behöver flytta för att de fått ett nytt jobb, alternativt personer som ska flytta ihop eller isär, är inte särskilt intresserade av objekt med ett par år kvar till tillträde", säger Magnus Lambertsson.

Han lägger till att "marknaden spretar" - sett till Sverige som helhet - och att det fortfarande finns bostads-projekt som går "riktigt bra". Generellt märker samtidigt Skanska av ett något ökat intresse under de senaste månaderna.

"Intresset har börjat komma tillbaka med lite fler samtal samt fler kunder som kommer och tittar", säger han med påpekande att kunder samtidigt numer överlag tittar "många fler gånger" innan de köper.

Skanskas erbjudanden i Hammarby Sjöstad och Rissne löper ut till sommaren. Bolaget kommer se hur läget utvecklar sig under den perioden samt hur läget ser ut när höstsäsongen stundar och kommer sedan bedöma hur det går vidare.

"Det handlar mycket om vad köparna har för tro om framtiden. Med ökad trygghet om att bostadsmarknaden stabiliseras på nuvarande nivå blir det samtidigt lättare för intressenter att ta beslut om nytt köp", påpekar Skanskachefen.

Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7918

Nyhetsbyrån Direkt


Skanska B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -