Preservia
Preservia placeras på observationslistan efter indragen utdelning på preferensaktier (Finwire)

2018-05-23 20:29
Fastighetsbolaget Preservia beslutade vid årsstämman idag den 23 maj att inte lämna någon utdelning på preferensaktier utan att förlusten balanseras i ny räkning. Det framgår av kommunikén från stämman.

Styrelsens förslag till stämman var att utdelning skulle lämnas med 2,50 kronor per preferensaktie varje kvartal.

Årsstämman valde att besluta att inte lämna någon utdelning på preferensaktier. Den årliga preferensaktieutdelningen om 10 kronor per aktie per år, ackumuleras, och inför nästa års årsstämma ska det därmed tas beslut om utdelning som inkluderar den ackumulerade preferensaktieutdelningen.

"Motivet till den inställda utdelningen grundar sig i att det finns en risk att Huddinge-projekt går förlorat. I väntan på besked om Huddinge behövs alla innestående medel för att kunna göra nya förvärv och skapa intäkter till bolaget. På längre sikt är detta en nödvändighet för att generera aktieägarvärde och framtida utdelningar", skriver Preservia.

NGM-börsen har beslutat att placera bolagets preferensaktie som handlas på NGM Nordic MTF och obligationen som handlas på NGM Debt Securites på observationslistan, efter den indragna utdelningen på preferensaktierna. Enligt gällande regelverk kan ett bolags finansiella instrument bli placerade på observationsavdelning om det föreligger omständigheter som föranleder en väsentlig osäkerhet avseende priset på dessa. Det framgår av ett marknadsmeddelande.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Preservia Hyresfastigh... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -