Ålandsbanken Kort Ränta
Ålandsbanken Kort Ränta sjönk knappt 0,1 procent i april (Finwire)

2018-05-23 16:03
Ålandsbanken Kort Ränta backade med marginella 0,05 procent i april, vilket innebär att fonden backat med knappt 0,2 procent sedan årets början. Det framgår av en månadsrapport.

I en kommentar skriver förvaltaren att de ekonomiska siffrorna under månaden var fortsatt starka trots att det ännu fanns tecken på en svag stabilisering. De indikatorer som mäter förtroendet för ekonomin ligger fortfarande på en hög nivå, men det verkar som om toppen redan har nåtts.

Han skriver vidare att centralbankerna fortsätter att normalisera penningpolitiken stegvis och mycket återhållsamt. ECB:s räntemöte i slutet av månaden gav inget nytt i förhållande till höstens riktlinjer. ECB nämnde dock att man noggrant följer med indikatorer som förutser ekonomin och att en eventuell konjunkturtopp kan ligga nära.

"Inflationssiffrorna ger inte i sig upphov till behov av snabba eller kraftiga ändringar, åtminstone än så länge. Den femåriga inflationsswappen, som mäter inflationsförväntningar, har tvärtom börjat sjunka tydligt igen", skriver Mikael Rosell.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -