Ålandsbanken Euro Bond
Ålandsbanken Euro Bond steg med knappt 0,2 procent i april - deltog i fem emissioner (Finwire)

2018-05-23 16:02
Räntefonden Ålandsbanken Euro Bond steg med knappt 0,2 procent i april, vilket var bättre än index som sjönk med knappt 0,1 procent.

"I början av april var det lugnt med avseende på nyemissioner, vilket beror på den pågående resultatperioden. Under månadens sista vecka tog emissionerna dock fart igen, så fonden deltog i fem nyemissioner, varav två var inhemska (Rettig och TVO)", skriver förvaltaren Jarkko Toivonen i månadsbrevet.

Fonden håller en fortsatt kort duration.

"Volatiliteten på räntemarknaden har ökat under början av året, och därför håller vi fortfarande fondens duration kort med hjälp av derivat", skriver fondens förvaltare.

Han uppger vidare: "Marknaden väntar oroligt på ECB:s kommunikation om en fortsatt expansiv penningpolitik och inflationsutvecklingen. Centralbanken förväntas i juni informera om de fortsätter eller avslutar sina stödköp. För närvarande fortsätter köpprogrammet alltså åtminstone till slutet av september".

ECB:s första räntehöjning förväntas ske först kring mitten av nästa år.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -