PECKAS NATURODLINGAR
FÖRETRÄDESEMISSION 15,4 MLN KR (Direkt)

2018-05-21 14:02

STOCKHOLM (Direkt) Peckas Naturodlingar gör en företrädesemission av B-aktier som tillför bolaget 15,4 miljoner kronor vid full teckning.

"Efterfrågan har snabbt växt sig så stor att bolaget nu inte kan möta marknadens behov, trots extra prishöjning", anger bolaget som anledning i ett pressmeddelande.

Villkoren i företrädesemissionen innebär att tre (3) befintliga aktier, oavsett serie, ger rätt att teckna en (1) ny B-aktie till kursen 17:50 kronor.

Kostnaden för att fördubbla kapaciteten beräknas uppgå till cirka 15 miljoner kronor. Utöver detta kommer bolaget att förbereda för en tilläggsfinansiering om cirka 7 miljoner för eventuella energieffektiviseringar och andra oförutsedda kostnader i samband med utbyggnaden. Bolaget avser att i första hand att vända sig till nuvarande lånfinansiärer Almi och Norrlandsfonden för det fall att detta behövs.

Bolagets anläggning i Härnösand har kostat cirka 30 miljoner kronor, och för cirka 15 miljoner förväntas kapaciteten fördubblas, heter det.

Växthusdelen av anläggningen i Härnösand ska byggas ut från dagens 3.200 kvadratmeter till cirka 7.000 kvadratmeter. Byggstarten sker under tredje kvartalet 2018 och den nya växthusdelen beräknas vara klar att tas i drift i början av 2019. Bygget sker på mark som redan ägs av Peckas Naturodlingar och investeringen beräknas fördubbla tomatproduktionen.

I november genomförde Peckas också en företrädesemission, denna på 9,7 miljoner kronor.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Agtira B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -