JPM China A (acc) USD
JPM China A backade med 1,2 procent i april, teknologibolag tynger mot bakgrund av ZTE-sanktioner (Finwire)

2018-05-21 10:50
JPM China A (acc) USD backade med 1,2 procent i april, vilket medför att årets avkastning summerar till 0,4 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period backat med 8,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Aktieval i teknologisektorn var den främsta negativa bidragsgivaren under april månad. Den negativa avkastningen uppges vara systemisk till sin karaktär, och berodde således inte på aktiva aktieval.

Sanktionerna på ZTE som infördes i mitten av april samt en undersökning av Huawei medförde ett försämrat sentiment inom techsegmentet, särskilt mot bakgrund av handelsspänningar mellan USA och Kina.

I den positiva vågskålen återfinns övervikten mot finansbolag på retailsidan. Innehavet i China Merchants Bank samt förmögenhetsförvaltaren Noah bidrog positivt, i likhet med innehavet i Postal Savings Bank.

De största innehaven per utgången av månaden jämfört med jämförelseindex var Ping An Insurance, China Merchants och Bank of China. De innehaven man hade lägst relativ exponering mot var istället China Construction Bank, ICBC och Baidu.

Man är fortsatt positiva till framtidsutsikterna för kinesiska aktier, mot bakgrund av det nuvarande makroklimatet samt fortsatta strukturella reformer från den kinesiska regeringen. På segmentsnivå fortsätter man att vara överviktade konsumentsektorn, samt har aktiva aktieval i hälsovårdssektorn och teknologisektorn.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

JPM China A (acc) USD - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -