Netflix
Bank of America tror att Netflix kan öka antalet prenumeranter med åtta procent per år (Finwire)

2018-05-20 10:49
Netflix kommer nästan ha tredubblat antalet prenumeranter till 2030 enligt en analys från storbanken Bank of America, vilket innebär en årlig tillväxt om åtta procent. Det rapporterar CNBC.

Netflix kommer att kunna generera stark medlemstillväxt för många år enligt banken, som tror att det finns en betydande möjlighet framöver för bolaget om man uppnår rimliga penetrationsnivåer internationellt.

"Netflix kommer att möta olika nivåer av konkurrens, regler och ekonomiska förhållanden på varje enskild marknad som man finns i, men dess nivå av innehåll bör göra det möjligt för bolaget att bli den största dominerande streamingaktören på i stort sett alla marknader"; skriver en av bankens analytiker i analysen.

Man ser framför sig att bolaget ökar antalet prenumeranter med åtta procent per år fram till 2030, vilket innebär ett prenumerationsantal om 360 miljoner det året jämfört med dagens 125 miljoner.

Man passar även på att höja riktkursen från 347 till 352 dollar per aktie, vilket innebär en uppsida om åtta procent jämfört med torsdagens stängningskurs.

Netflix är den bästa aktien i S&P 500 hittills i år, då man stigit nästan 70 procent. Detta mot bakgrund av en indexuppgång om två procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -