Paynova
Paynova har genomfört en riktad nyemission om 12,6 miljoner kronor (Finwire)

2018-05-19 10:52
Betallösningsbolaget Paynova meddelade under gårdagskvällen att de genomfört en riktad nyemission om 12,6 miljoner kronor före emissionskostnader till kunden Payzmart. Det framgår av ett pressmeddelande.

Priset var 37 öre per aktie i nyemissionen, vilket innebär paritet med stängningskursen den 16 maj och en rabatt om cirka fem procent jämfört med den genomsnittliga stängningskursen de senaste 30 handelsdagarna.

Bolaget skriver att skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att styrelsen bedömer att den riktade nyemissionen gagnar både bolaget och aktieägarna, då man genomför en snabb och kostnadseffektiv kapitalanskaffning.

Emissionslikviden kommer att investeras i produktutveckling såväl som marknadsbearbetning inklusive kundfinansiering för Rendr som är Paynovas nya lösningserbjudande som bygger på fakturaköp, delger bolaget.

Genom nyemissionen kommer antalet aktier att öka med cirka 34 miljoner stycken, från cirka 340 till 374 miljoner aktier. Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 9,1 procent, delger företaget vidare.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Sileon - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -