MYFC
HUANGDOU HAR 4 MÅN RETURRÄTT PÅ OSÅLDA PRODUKTER (NY) (Direkt)

2018-05-18 16:29

(Tillägg: från sjätte stycket)

STOCKHOLM (Direkt) Bränslecellsföretaget MyFC:s Kinakund Huangdou E-commerce har rätt att under fyra månader returnera produkter de inte lyckats sälja.

Det framgår av MyFC:s på fredagen publicerade prospekt (pdf, sid 49) inför en nyemission av aktier för upp till 100 miljoner kronor, men inte av det pressmeddelande från den 6 februari i år där beställningen, bolagets "första kommersiella order" för produkten Jaq Hybrid, aviserades.

"Huangdou har rätt att returnera produkter som inte sålts under 120 dagar efter leverans till Huangdou", står det i prospektet.

Uppgiften från i februari om att Huangdou avser att köpa 30.000 enheter av Jaq Hybrid under 2018 upprepas.

Huangdou är enligt MyFC:s vd Björn Westerholm närstående till MyFC:s avtalspartner från 2016 Telling, varifrån avropsbeställningar på sammanlagt upp till 1,3 miljoner Jaq Hybrid-enheter enligt prospektet väntas inkomma under 2018.

MyFC meddelar Nyhetsbyrån Direkt via sin presstalesperson Elin Ahldén, på frågan om varför inget om returrättsvillkoret nämndes i orderpressmeddelandet, att sådana villkor är vanliga i e-handelssammanhang.

Villkoret gäller vidare, uppger talespersonen, enbart Huangdous 30.000 enheter - däremot finns inte något sådant villkor för de 1,3 miljoner enheter som Tellings åtagande handlar om.

Vad gäller ledningens och styrelsens eventuella teckningsavsikter i emissionen, något som inte omnämns i prospektet, kommer dessa enligt bolaget att kommuniceras efter nästa styrelsemöte.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -