AFRICA OIL
INTRESSERAT AV PETROBRAS AFRIKA-TILLGÅNGAR - RTRS (Direkt)

2018-05-18 17:05

STOCKHOLM (Direkt) Den brasilianska oljejätten Petrobras, som brottas med skulder och korruptionsutredningar, uppges vilja sälja sina afrikanska tillgångar.

Tre konsortier, där Africa Oil är en del av ett, uppges ha lämnat bud på de afrikanska tillgångarna som omfattar två nigerianska tillgångar, off-shore.

Det skrev Reuters på torsdagen med hänvisning till personer med insyn i ärendet.

Petobras del av de afrikanska tillgångarna uppges tidigare ha betingat ett värde om runt 2 miljarder dollar, enligt Reuters-artikeln.

Oljehandlarjätten Vitol ska tillsammans med London-baserade Delonex, som letar efter olja i de östra och centrala delarna av Afrika, samt Lundin-familjens Africa Oil vara en av budgivarna där bud lämnades in i början av maj.

Strax före jul sade storägaren Lukas Lundin till Nyhetsbyrån Direkt att Africa Oil har siktet inställt på ett förvärv av producerande tillgångar och tittar bland annat på möjliga storköp i Västafrika, offshore, i miljardklassen.

"Vi tittar på fyra olika möjliga förvärv i Västafrika just nu och det finns ett stort förvärv som ser intressant ut som har en prislapp på uppemot 1 miljard dollar. Vi har en kassa på drygt 400 miljoner dollar sen kan vi låna pengar" sade han då till Direkt.

Övriga två konsortier uppges bestå av bland andra Glencore och Royal Dutch Shell.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Africa Oil Corp. - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -