På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ExpreS2ion Biotech
Expres2ion Biotech vill hitta kommersiella partners för Adaptvac så tidigt som möjligt - vd (Finwire)

2018-05-15 10:50
Danska forskningsbolaget Expres2ion Biotech ska med pengarna från nyemissionen som slutfördes i mars öka marknadsföringsinsatserna för att lyfta försäljningen. Vidare vill man hitta kommersiella partners för Adaptvac så snart som möjligt.

Det säger bolagets vd Steen Klysner vid Sedermeradagen i Malmö på tisdagen. Bolaget grundades 2010 och aktien handlas på First North sedan juli 2016.

Tidigare under våren tog bolaget in 19,2 miljoner kronor i en övertecknad företrädesemission.

Detta för att accelerera kärnverksamheten och intäkterna, säkerställa en optimal utveckling av Adaptvac och köpa ytterligare tillgångar och teknologi.

Expres2ion såg att intäkterna och försäljningen drevs av marknadsföringsinsatser, samtidigt som "möjligheterna översteg kapaciteten", säger Klysner.

Nu ska marknadsförings- och försäljningsinsatserna trappas upp och produktionskapaciteten ökas genom mer personal och utrustning. Målet med emissionspengarna för ett till två år framöver är att nå en tresiffrig tillväxttakt i kärnverksamheten, att etablera en kritisk massa och lansera ett till två nya projekt.

"Vi tror att vi kan dubbla vår intäktstakt och nå kritisk massa. Sedan har vi några intressanta produkter i pipeline som vi vill slutföra och få ut på marknaden", säger vd:n.

För Adaptvac vill man hitta minst två partners, vidare ska bolaget förvärva en till två nya tillgångar.

"Vi talar inte om samarbetspartners, utan att ha kommersiella partners så tidigt som möjligt", förtydligar Steen Klysner.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

ExpreS2ion Biotech Hol... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -