MR GREEN
NYA FINANSIELLA MÅL PÅ KAPITALMARKNADSDAG - VD (Direkt)

2018-04-27 10:19

STOCKHOLM (Direkt) Nya finansiella mål för speloperatören Mr Green är att vänta i samband med bolagets kapitalmarknadsdag om ungefär en månad.

Det säger vd Per Norman i en rapportkommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det är väl en bra gissning", säger han apropå ämnet och menar att de nuvarande målen om 20 procents tillväxt och 20 procents ebitda-marginal till 2019 kommer att ändras. Dock vill han inte säga vilken tidshorisont de nya målen kommer att ha.

Det första kvartalet är vd:n klart nöjd med, särskilt med en intäktstillväxt om 38 procent som var högre än vad bolaget självt hade väntat sig. Resultat hamnar ungefär i linje med spelbolagets egen förväntan.

"Det är en väldigt stark och bra tillväxt och vårt förvärv av Evoke Gaming går väldigt bra. Anledningen till den fina tillväxten är den lyckosamma marknadsföringen", kommenterar spelchefen och menar att han får bra betalat för sin marknadsföring.

Dock sjunker ebitda-marginalen något jämfört med för ett år sedan och ebitda-resultatet på nästan 46 miljoner kronor lyckades inte infria konsensusförväntningarna på närmare 52 miljoner kronor enligt SME Direkt baserat på två analytikersestimat.

Per Norman påpekar dock att förvärvet av Evoke tyngde resultatet med nästan 4 miljoner i kvartalet.

Marknadsföringskostnaderna under det andra kvartalet kan komma att öka något sekventiellt från första kvartalets nästan 34 procent av intäkterna, enligt vd:n och pekar på satsningar inför sommarens fotbolls-VM.

"Vi kommer att prioritera tillväxten framför resultatet ett tag till", kommenterar han marknadsföringssatsningarna utan att vilja precisera ytterligare.

Han vill dock inte säga om han nu väntar sig en högre marknadsföringsandel under 2018 jämfört 2017 då den var runt 34 procent, utan menar att den frågan alltjämt hänger i luften.

"Det är något vi kan bestämma successivt och kommer att avgöras hur vi bestämmer oss för att göra under det andra halvåret".

Mr Greens aktie tappar i öppningshandeln, ned 5 procent, trots en starkare tillväxt än SME Direkts konsensus. Dock var resultatet lägre än väntat där högre verksamhetskostnader än väntat tynger, påpekar Pareto Securities i en snabbkommentar.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -