AHLSELL
KONSENSUSSÄNKNINGAR RIMLIGA EFTER RAPPORT - DEUTSCHE (Direkt)

2018-04-27 10:14

STOCKHOLM (Direkt) Deutsche Bank tror att konsensusestimaten för Ahlsells organiska tillväxt och rörelsemarginal kan komma att sänkas efter fredagens kvartalsrapport, som åtföljdes av ett rejält kurstapp efter att rörelsemarginalen oväntat försvagades trots överraskande hög organisk tillväxt.

Det framgår av en rapportkommentar från banken, som var en av få med "behåll"-rekommendation inför rapporten: av sex bidragsgivare till SME Direkts konsensus rekommenderade fem "köp" och en "behåll" av aktien, som i skrivande stund är ned drygt 6 procent till 52 kronor, 16 gånger nettoresultatet de senaste tolv månaderna.

Deutsche Bank fanns dock inte med bland bidragsgivarna; den minst optimistiska bland dessa var SEB, som enligt Bloomberg hade riktkursen 48 kronor.

"Vi kanske får se sänkningar med låga ensiffriga tal av konsensus för året", heter det i kommentaren efter omnämnande av att årets organiska försäljningstillväxt inför rapporten väntades bli 4,5 procent (spann: 1,5-6,6 procent), vilket vore en halvering jämfört med 2017, och ebita-marginalen 8,9 procent (8,7).

"Sverige går fortfarande bra, men frågetecknet om hur fort det saktar ned mot slutet av 2018 och under 2019 kvarstår", skriver Deutsche Bank, som noterar att huvuddelen av resultatmissen i kvartalet uppstod i Norge till följd av den starkt negativa påskeffekten där.

Diagram: Ahlsell de senaste fem handelsdagarna

Källa: Infront

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -