Coeli Sverige
Coeli Sverige backade med 0,4 procent i mars, ser ett bra case i norska Atea som köpts in (Finwire)

2018-04-26 12:38
Coeli Select Sverige backade med cirka 0,4 procent i mars, vilket medför att fondens avkastning för året summerar till drygt 1,4 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period stigit med cirka 0,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondförvaltaren Mattias Eriksson delger i en kommentar att februari var en turbulent månad och Stockholmbörsen sjönk kraftigt i början av månaden, mycket på grund av oro för högre marknadsräntor.

Rapportperioden för det fjärde kvartalet var överlag bra, enligt fondförvaltaren. Det är positivt att bolagen fortsätter att leverera vinsttillväxt i kombination med ljusa framtidsutsikter, uppger Eriksson.

Alla av fondens innehav utom ett levererade bra rapporter för det avslutande kvartalet 2017, i form av Hoist Finance som rasade med 18,5 procent i månaden på en rapport som var något sämre än vad fondteamet förväntade sig. Man bedömer att marknaden överreagerat och fondteamet ser fortsatt positivt på bolagets affärsmodell och framtidsutsikter.

Man har köpt norska Atea som är den största leverantören av it-infrastruktur i Norden med en marknadsandel på 18 procent. Fondteamet ser framför sig ett fritt kassaflöde på mellan 0,7 till en miljard norska kronor per år, i kombination med en organisk tillväxtnivå om cirka fem procent i linje med historiken och en sannolik marginalexpansion.

De största innehaven per utgången av månaden var Hoist Finance, Volvo och SEB med portföljvikter om 6,7, 6,3 respektive 6,3 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -