Coeli Global Selektiv R SEK
Coeli Global Selektiv steg med en procent i mars, ser ljust på indiska bankinvesteringar (Finwire)

2018-04-26 12:40
Coeli Global Selektiv R SEK steg med cirka en procent i mars, vilket medför att fondens avkastning sedan årsskiftet summerar till 2,5 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period stigit med drygt 2,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondförvaltarna Andreas Brock och Henrik Milton skriver i en kommentar att man i februari reste till Mumbai och Delhi för att besöka företag som fonden äger och för att leta nya företag att investera i. Indien är som en egen kontinent vars BNP växer med 7 procent, en tillväxt som troligen kommer att fortsätta i många år till.

Ett bra sätt att få exponering mot Indiens BNP-tillväxt är att investera i landets bästa banker och genom fonden får man exponering mot de två välskötta och växande banker, HDFC Bank och RBL Bank.

Det som fortsätter att påverka börserna är i stor utsträckning stigningen av långa obligationsräntor, framförallt den amerikanska. Fondteamets tes har alltid varit att eftersom
vinsterna växer starkt i de företag som globalfonden äger är företagen högst intressanta att äga trots att räntan stiger. Fondteamets tes verkar nu besannas, delger fondförvaltarna.

De bästa bidragen till avkastningen kom från Magazine de Luiza, Sunny Optical Technology, Apple och Banco Macro. I den negativa vågskålen återfinns innehaven i Penske Automotive, Vulcan Materials och Brembo.

Under februari månad så gjorde man inga förändringar i portföljen.

De största innehaven per utgången av månaden var Global Payments, Sika Sa. Baar och Apple med portföljvikter om 4,3, 4,3 respektive 4,2 procent.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Coeli Global Select R SEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -