Apple
Nytt patent för Apple inom eyetracking-teknik (Finwire)

2018-04-26 14:57
Patentverket i USA har på torsdagen publicerat ett patent för ett eyetracking-system som Apple ansökte om i höstas. Det kommer efter att det förra sommaren rapporterades att Apple köpt upp SensoMotoric Instrument som utvecklar teknik inom området.

Det har länge ryktats att Apple är på gång med någon typ av headset för virtual eller augmented reality. Patentet som nu publicerats beskriver en metod för att övervaka hur en användare tittat på en display, till exempel i ett par glasögon eller headset.

Det ska betonas att Apple, i likhet med andra stora teknikföretag, löpande ansöker om ett stort antal patent men det är inte alltid tekniken dyker upp i produkter på marknaden.

I höstas uppgav Apples vd Tim Cook att augmented reality-tekniken är intressant men att AR-glasögon inte är redo för marknaden ännu.

”Det finns rykten och skvaller om företag som arbetar med det och vi talar naturligtvis inte om vad vi gör. Men idag kan jag säga att tekniken i sig inte existerar för att göra det på ett bra sätt”, sade Cook i en intervju med Vogue.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -