AcuCort
SvD Börsplus ger köpråd för AcuCort för den riskvillige bioteknikinvesteraren (Finwire)

2018-04-26 15:49
SvD Börsplus gav i samband med life science-bolaget AcuCorts notering för ett år sedan tummen ned för bolaget. Därefter har aktien rasat samtidigt som framsteg gjorts. Är det köpläge nu? Klart är att potentiella investerare måste ha hög riskvilja och även räkna med att Acucort är viktigt för huvudägaren Puls. Det skriver SvD Börsplus i en analys på torsdagen.

Nödvändiga antaganden i ett optimistiskt scenario är att bolaget kommer i mål med tillverkningen, genomför framgångsrika bioekvivalensstudier, säkrar ytterligare finansiering,
hitta licenstagare/distributörer samt får marknadsgodkännande i EU under 2019/2020.
Går allt som det ska kan vi förhoppningsvis se ett marknadsgodkännande för Dexa ODF i EU under 2019.

Börsplus ser i ett optimistiskt scenario ett tänkbart börsvärde på 150 miljoner kronor år 2020, vilket ger en uppsida på 300 procent inräknat nyemissioner från dagens nivå.

"Acucort ser ut att sitta på ett lovande projekt. Det kommer att krävas finansiering och risken är hög. Puls har inte råd att låta Acucort misslyckas varken finansiellt eller ur ett imageperspektiv. Vi räknar med att Puls står för piskan som driver projektet framåt och har de finansiella musklerna att stå för en rejäl bit av kommande finanseringsrundor om det behövs. Vi höjer rekommendationen till köp för den riskvillige biotech-investeraren som också tål låg likviditet och har torrt krut för framtida nyemissioner", skriver Börsplus i sin slutsats kring aktien.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

AcuCort - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -