HUSQVARNA
KYLIGT VÄDER HAR FÖRSENAT TRÄDGÅRDSSÄSONGEN (Direkt)

2018-04-24 08:17

STOCKHOLM (Direkt) Husqvarna noterar inte helt överraskande att det kyliga vädret försenat trädgårdssäsongen i Europa och Nordamerika, något som resulterat i lägre försäljning hos bolagets återförsäljare.

"Trots detta fortsatte de tre divisionerna med lönsam tillväxt (Husqvarna, Gardena och Construction) att växa med både förbättrat rörelseresultat och marginal samtidigt som de fortsatte att investera i tillväxtinitiativ./…/ Vi förväntar oss ytterligare framsteg när trädgårdsäsongen väl kommer i gång", skriver vd Kai Wärn i delårsrapporten.

Försäljningen för divisionen Husqvarna var oförändrad i kvartalet, justerat för valuta. Försäljningen av robotgräsklippare och andra batteridrivna produkter fortsatte att växa och geografiskt sett var försäljningen högre i Europa medan den minskade i Nordamerika.

Divisionen Gardena fick enligt bolaget en bra start på året till följd av geografisk expansion, nya produktlanseringar och tillväxt i online-kanalen vilket resulterade i en valutajusterad försäljningstillväxt på 15 procent.

Divisionen Construction fortsätter att ha fokus på att leverera organisk tillväxt samtidigt som man integrerar förra årets förvärvade enheter. Totalt uppgick den valutajusterade tillväxten till 16 procent i första kvartalet, varav 4 procent var organisk tillväxt.

Divisionen Consumer Brands levererade en valutajusterad försäljningsnedgång på 17 procent, ett tapp som huvudsakligen kan relateras till den tidigare kommunicerade neddragningen av försäljningen till en stor detaljhandelskund i Nordamerika samt en försiktig detaljhandel i allmänhet. Utöver den låga försäljningsvolymen satte även höjda råvarupriser press på resultat och marginal, heter det i rapporten.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Husqvarna B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -