21st Century Fox
Avatar-regissören vill se fyra uppföljare trots föreslagen försäljning till Disney (Finwire)

2018-04-22 08:08
Avatar-regissören James Cameron vill se fyra uppföljare till storfilmen, mot bakgrund av en föreslagen försäljning av 21st Century Fox till Walt Disney som utvärderas av tillsynsmyndigheter. Det rapporterar Reuters.

Cameron delger att de nu har filmat 100 dagar av den andra samt den tredje Avatar-filmen. Om uppföljarna visar sig vara framgångsrika vill han gå vidare med ytterligare två filmer som regissören redan skrivit manus för.

Regissören delger att Disney-vd:n Bob Iger inte har sett planerna för uppföljarna då det finns restriktioner när den föreslagna förvärvsaffären genomgår granskning.

Den första Avatar-filmen har genererat 2,8 miljarder dollar i försäljning, vilket gör det till den mest intäktsbringande filmen genom tiderna. Nästa Avatar-film är planerad att släppas i december om två år.

Finwire rapporterade tidigare i veckan med hänvisning till Wall Street Journal att styrelsen i 21st Century Fox har valt att avvisa ett bud på koncernens nöjestillgångar från kabeljätten Comcast på grund av farhågor att affären inte skulle få konkurrensgodkännande.

Comcast hade lagt ett högre bud än vad Disney presenterade i december, men vill alltså hellre gå vidare med en affär med det sistnämnda bolaget.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -