SCANDIC HOTELS
OMOTIVERAT STOR RABATT EFTER KURSSVACKA - SHB (Direkt)

2018-04-20 10:26

STOCKHOLM (Direkt) Scandic Hotels har utvecklats svagt på börsen sedan vinstvarningen i början av året och nu har ett köpläge yppat sig.

Det menar Handelsbanken Capital Markets enligt en analys på fredagen där rekommendation höjs från öka till köp, en uppjustering som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen.

Aktien handlas nu till ett p-tal på 11,2 baserat på Handelsbanken prognoser för 2018.

"Detta innebär en omotiverat stor rabatt i förhållande till jämförelsebolagen och även Stockholmsbörsen. Vi bedömer att den långsiktiga kurspotentialen är stor", heter det i ett morgonbrev.

Handelsbanken påminner om att Scandic inte lyckades anpassa kostnaderna i det fjärde kvartalet, när utbudet av hotellrum ökade i Stockholm. Det ledde fram till vinstvarningen i januari. Men nu är det annorlunda, tror banken.

"Vi tror att Scandic har lyckats anpassa kostnaderna och bedömer att det större utbudet av rum gradvis har absorberats i marknaden. Den tidiga påsken väntas påverka resultatet i Q1 negativt, men detta, samt ett ökat utbud av rum på vissa andra marknader, borde redan reflekteras i aktiekursen", skriver Handelsbankens analytiker som samtidigt påminner om att första kvartalet är ett säsongmässigt litet kvartal för hotellkedjan och att knappt 10 procent av årsvinsten brukar genereras under årets tre första månader.

Handelsbankens riktkurs ligger på 105 kronor. Aktien i Scandic Hotels stiger med drygt 5 procent på fredagen till 85:50 kronor, men är alltjämt ned drygt 27 procent sedan årsskiftet.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Scandic Hotels Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -