MultiDocker
MultiDocker tecknar ett väsentligt kontrakt med skogsbolag i Brasilien (Finwire)

2018-04-20 14:09
Lasthanteringsbolaget MultiDocker har tecknat avtal med ett av de större skogsbolagen i Brasilien omfattande försäljning av maskiner till ett totalt värde om cirka 25 miljoner kronor. I affären ingår även cirka 80 miljoner kronor i operationsintäkter över en fyraårsperiod. Det framgår av ett pressmeddelande.

Maskinerna skall effektivisera hantering av massaved på ett pappersmassabruk vilket har blivit en stor fråga för industrin då alla kostnader för logistik ökar. Som lokal partner i projektet medverkar Caterpillars återförsäljare tillsammans med MD Do Brazils team på plats och projektet leds av MultiDockers management på plats i Brasilien samt i Sverige.

"Avtalet är ett stort steg att skapa väsentliga mervärden för kunden som får ökad kostnads- och miljöeffektivitet i sin hantering och transport av råvara och för MultiDocker som tar ett viktigt steg i värdekedjan. Vi lyckades vinna detta avtal efter en lång tids förhandlingar och genom de mycket viktiga referenser MultiDocker har skapat de senaste åren i Brasilien. Målsättningen är nu att utveckla ytterligare affärer med samma koncept tillsammans med partners i Brasilien", säger Percy Österström, vd i MultiDocker.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -