KINDRED
STARKT 1 KV I KORTEN NÄR FOTBOLLS-VM VANKAS - ANALYSER (Direkt)

2018-04-20 16:19

STOCKHOLM (Direkt) Om Betsson har haft en besvärlig resa de senaste åren så har det gått desto bättre för huvudrivalen Kindred som verkar ha gjort det mest rätt.

Bolagets senaste rapport hyllades efter att ha överträffat förväntningarna med råge. En fin inledning på 2018 noterades också, även om aktien hade klättrat mycket inför bokslutet.

"Det började starkt i januari, sedan har det varit några veckor i slutet där det har varit en mer normaliserad marginal", kommenterade vd Henrik Tjärnström sportboksmarginalen i samband med vinterns rapport för Nyhetsbyrån Direkt.

Flera analytiker är fortsatt optimistiska till speloperatören och menar att den har mer att ge. Förberedelserna inför sommarens ryska fotbolls-VM hamnar föga oväntat i händelsernas centrum.

DNB Markets, med köpråd, kommenterar:

"Vi förväntar oss en välmående organisk intäktstillväxt om 22 procent i det första kvartalet och att ebitda växer med 56 procent. Det stundande fotbolls-VM:et borde innebära högre marknadsföringskostnader, alltså saktare vinsttillväxt, men i en bredare kontext ser vi det som en verklig möjlighet att få sin aktiva kundbas att växa - nyckelfaktorn för långsiktig intäktstillväxt för Kindred".

Pareto Securities, också med köp, pekar på att januari och februari var månader med fördelaktiga resultat för speloperatörerna medan mars gick spelarnas väg och att Kindred investerat inför fotbolls-VM och kommande regleringar i exempelvis Sverige nästa år.

"Det första kvartalet har varit ett ytterligare starkt kvartal för sportboken men inte så stark som det fjärde kvartalet då sportmarginalerna normaliserades i mars", skriver Pareto.

SEB Equities, som förra månaden sänkte sin rekommendation till behåll från köp, tror på Kindred på lång sikt men tycker att värderingen är tillräckligt hög för att en andhämtningspaus ska kunna motiveras. Och analyshuset ser en begränsad uppsida för aktien det närmaste året.

Rapporten publiceras på onsdagen den 25 april klockan 7.30. En telefonkonferens inleds klockan 9.00.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Kindred Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -