JPM Emerging Mkts Opps A (acc) USD
JPM Emerging Markets Opportunities tappade 3 procent i mars, innehav i Ryssland, Brasilien och Kina bakom nedgångar (Finwire)

2018-04-19 11:03
JPM Emerging Marktes Opportunities A (acc) USD sjönk med 3 procent i mars, vilket var svagare än fondens jämförelseindex som tappade 1,9 procent. Sedan årsskiftet har fonden stigit med 0,3 procent medan index ökat med 1,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden tyngdes av aktieval i Ryssland samt av övervikter i Brasilien och Kina. I Ryssland missgynnades fonden av innehavet i Sberbank som föll i spåren av ökad oro för relationerna till västvärlden, i kombination med vinsthemtagningar, skriver förvaltarna. I Brasilien föll marknaden på en svagare valuta och sämre ekonomisk data än förväntat. Fondens exponering mot Kina tyngdes av innehaven i Tencent och JD.com.

Bland positiva bidrag nämns innehav i Sydkorea, bland annat minneskortstillverkaren SK Hynix och Samsung SDI.

I en framåtblickande kommentar skriver förvaltarna att man ser goda möjligheter för tillväxmarknader att prestera bättre än utvecklade marknader så länge som globala tillväxttrender förblir intakta och den amerikanska dollarn är fortsatt svag. Historiskt har detta varit en bra kombination för tillväxtmarknader, enligt förvaltarna.

Jonathan Furelid
jonathan.furelid@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -