Africa Resources
Africa Resources godkänns för notering på NGM Nordic MTF den 31 maj (Finwire)

2018-04-13 10:46
Africa Resources har godkänts för notering på NGM Nordic MTF med första handelsdag som beräknas till den 31 maj. Aktien kommer handlas under kortnamnet AFRI MTF. Noteringskravet är villkorat av att bolaget uppfyller de formella noteringskraven. Bolagets rådgivare inför noteringen och mentor är Göteborg Corporate Finance. Det framgår av ett pressmeddelande.

Africa Resources fokuserar på prospektering och utvinning av mineraler, främst diamanter i Afrika. Bolagets affärsidé är att med fokus på kostnadseffektivitet, ny teknik samt socialt ansvarstagande kommersialisera afrikanska råvarutillgångar i nära samarbete med lokala partners. Bolagets vision är att vara en aktiv och långsiktig aktör inom utvinning och handel med afrikanska råvaror och naturtillgångar. Styrelseordförande för Africa Resources är Sven Eric Zachrisson och vd är Thomas Häggkvist.

"En marknadsnotering hos NGM är ett strategiskt viktigt steg för Africa Resources, som idag har cirka 4 000 aktieägare, i syfte att underlätta framtida kapitalanskaffningar, skapa likviditet i aktien och synliggöra bolaget och dess verksamhet. Jag ser positivt på att nu ta bolaget in i den nya fas som en notering på NGM medför. Genom Africa Resources kan vi erbjuda en möjlighet att, i nära samarbete med lokala entreprenörer, investera i den tillväxt som råder på afrikanska kontinenten", säger Thomas Häggkvist, vd för Africa Resources.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -