KAPPAHL
VISS FÖRBÄTTRING TRAFIK/KONVERTERING I MARS - VD (Direkt)

2018-03-23 09:33

STOCKHOLM (Direkt) Kappahl har noterat en viss förbättring av kundtrafiken och konverteringen i inledningen av mars, men eftersom våren lyser med sin frånvaro har bolaget inte fått något egentligt kvitto på om de förändringar som gjorts biter.

Det säger Kappahls vd Danny Feltmann till Nyhetsbyrån Direkt.

Effekter från färre besök i butik, och aggressiva kampanjer som branschen så markant kände av under hösten, höll i sig in i december.

"Men när vi kom in i 2018 och den sista delen av det andra kvartalet hade vi justerat en del på de saker som vi ville åtgärda. Vi kände att vi var klara till säsongstarten i februari, med en bra balans i lagret och bra sortimentsmix, men då blev det vinter igen. Vi får vänta lite på säsongsstarten", säger Danny Feltmann.

Bra balans i lagret och bra sortimentsmix är en effekt av bolagsspecifika åtgärder. Marknaden i sig, och omställningen till e-handel, har Kappahl inte samma kontroll över.

"De fundamentala sakerna vi märkte under hösten, med kundernas förändrade köpbeteende, färre besök i butikerna och omställningen till e-handel, finns kvar", konstaterar vd:n.

Finns det någon anledning att tro att det inte ska vara fortsatt färre besök i butikerna framöver?

"Det kräver en större ansträngning än tidigare, men vi kan se en viss uppgång i vår trafik och konvertering de senaste tre veckorna. Men innan säsongen går i gång på allvar får vi inget riktigt kvitto på effekten av de förändringar vi gjort", säger Danny Feltmann.

Men trots att våren dröjer oroar sig Danny Feltmann inte över varulagret.

"Vi har en annan inköpsmodell än vad vi haft tidigare. Vi köper mindre inför säsong och mer under säsong när vi ser vad kunderna efterfrågar. Vi har hittat ett läge, en lagernivå, som vi tycker är rimlig", säger vd:n.

För att få in nya varor i butikerna gör Kappahl sina inköp under säsong primärt i Turkiet.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -