NEW YORK
UPPÅT, FACEBOOK STIGER, S&P 500 +0,4% (Direkt)

2018-03-21 18:09

STOCKHOLM (Direkt) USA-börserna handlades uppåt på onsdagen med fortsatt fokus på dataskandalen på Facebook. Onsdagens höjdpunkt väntas klockan 19.00, då räntebesked från Federal Reserve publiceras.

Dow Jones Industrial Average var vid 18-tiden upp 0,5 procent till nivån 24.837. Det bredare S&P 500 steg 0,4 procent till nivån 2.728 medan Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent till 7.387.

Energibolagen stod sektormässigt för de största uppgångarna med en ökning om 2,9 procent, medan dagligvaror gick sämre och var ned 1 procent.

Facebook fortsatte pressas i tidig onsdagshandel i spåren av turbulensen kring läckt användardata från bolaget. I fredags uppdagades det att 50 miljoner användares data har läckts till analysföretaget Cambridge Analytica. Källor har till nyhetssidan Axios sagt att Mark Zuckerberg, Facebooks vd, planerar att uttala sig om dataskandalen inom det närmsta dygnet. Aktien var vid öppning ned men steg under dagen och var vid 18-tiden upp 3 procent.

Livsmedelsproducenten General Mills, som under flera år kämpat med att sätta fart på säljtillväxten, har nu stött på ytterligare problem - högre fraktkostnader. Detta bidrog till en sänkt vinstprognos för året och aktien var ned 9,7 procent.

Fed väntas höja räntan för första gången i år, med 25 punkter, och störst intresse riktas mot vilken framåtblickande guidning centralbanken kommer att ha. Den centrala frågan kommer vara om den nya ordföranden Jerome Powell kommer att signalera att totalt tre eller fyra höjningar kommer under 2018.

Räntebeskedet publiceras klockan 19.00 svensk tid.

Den amerikanska tioåringen var oförändrad på 2,90 procent.

Sofia Sörensen +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -