FED
EKONOMISK AKTIVITET HAR ÖKAT I MÅTTLIG TAKT (NY) (Direkt)

2018-03-21 19:16

(Tillägg: från stycke fyra)

STOCKHOLM (Direkt) Fed-kommittén fastslår att ny information sedan föregående möte tyder på att arbetsmarknaden har fortsatt att stärkas och att den ekonomiska aktiviteten har ökat i en måttlig takt.

Det framgår av pressmeddelandet i samband med Federal Reserves räntebesked på onsdagen.

Vid föregående FOMC-möte, den 30-31 januari, konstaterade kommittén att ny information tydde på att arbetsmarknaden har fortsatt att stärkas och att den ekonomiska aktiviteten har ökat i en solid takt.

Sysselsättningstillväxten har varit stark de senaste månaderna och arbetslösheten har förblivit låg. Aktuella data tyder på att tillväxttakten i hushållens konsumtion och företaagens investeringar har dämpats något från den starka utvecklingen fjärde kvartalet

Såväl totala inflationen som inflationen exklusive livsmedel och energi har fortsatt ligga under 2 procent.

Marknadsbaserade mått på inflationskompensation har stigit de senaste månaderna med är ännu låga, medan de flesta enkätbaserade mått på de långsiktiga inflationsförväntningarna har, som helhet, inte har ändrats mycket.

Kommittén bedömer att, med gradvisa anpassningar i den penningpolitiska hållningen, den ekonomiska kommer att expandera i en måttlig takt och att arbetsmarknadsförhållandena kommer förbli starka. Inflationen väntas stiga i år och stabiliseras runt 2 procent på medellång sikt.

De kortsiktiga riskerna mot ekonomin förefaller vara i stort sett balanserade, men kommittén bevakar inflationsutvecklingen noga.

Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -